FAQ

WAAR VINDEN DE MEESTE SESSIES PLAATS?

Sessies worden gepland rond activiteiten die deel uitmaken van jullie ideale ochtend of namiddagroutine. Het doel is om de interactie binnen jullie gezin in beeld te brengen, en dat terwijl er zo goed als geen aandacht aan mijn camera geschonken wordt. We kiezen bewust samen de perfecte locatie uit die deze interactie toelaat en ook helemaal past bij jullie als gezin, en dat is héél vaak gewoon bij jullie thuis.

HELP, IK BEN NIET FOTOGENIEK?

We hebben allemaal wel onze mindere kantjes. Wie draait zijn hoofd nu niet in de ideale positie als er een spiegel voorbij komt? Uiteraard begrijp je dat het voor mij onmogelijk is om je op elke foto vanuit het 'beste' standpunt te fotograferen. Ik laat je vooral van je gevoeligste kant zien, en dat is -naar mijn bescheiden mening- nog altijd de mooiste.

HELP, ONS HUIS IS NIET FOTOGENIEK?

Ik verwacht absoluut geen Pinterest-huis. Niemand is perfect, een warm nest is trouwens veel mooier dan een opgeruimd. Ik kom niet om jullie woning te fotograferen, er mag gerust te zien zijn dat jullie huis 'leeft' hoor!

WAT MOETEN WE AANTREKKEN?

Zowat de meest gestelde vraag tijdens de boeking van een fotosessie. En het antwoord is eigenlijk belachelijk simpel: waar je je goed in voelt! Wil je toch graag een beetje meer advies dan neem je de ‘What-(not)-to-wear-kleerkast-inspiratie-gids’ maar even door die ik je meteen na boeking bezorg.

WAT WORDT BEDOELD MET NABEWERKING?

Licht, fris en kleurrijk, dat is de stijl waarmee je mijn foto’s misschien nog het beste kan omschrijven. Elke foto die ik maak wordt tijdens de nabewerking onder de loupe genomen. De betere beelden worden bovendien nog mooier door contrast, kleur en/of lichtintensiteit ervan op punt te stellen. Soms leiden felle kleuren de aandacht te veel af van wat ik wil laten zien, daarom worden sommige beelden omgezet naar zwart-wit en andere dan weer niet. Wat niet wordt verstaan onder nabewerking zijn het wegwerken van rimpels, love-handles of andere voor jou storende elementen. Een eerlijke momentopname, dat is wat ik wil vastleggen.

WANNEER ZIJN DE FOTO’S KLAAR?

De selectie en nabewerking neemt gemiddeld een 3-tal weken in beslag. Tijdens drukkere perioden kan het iets langer duren. Van zodra ze klaar zijn ontvang je van mij een mailtje met de link naar de foto’s.

HOEVEEL FOTO’S KRIJGEN WE TE ZIEN?

Je krijgt alle bruikbare foto’s te zien van jullie shoot, ik hou geen enkel beeld achter. Elke lifestyle sessie van 1,5 uur levert ongeveer 35 bewerkte foto's van jullie verhaal op. Hoewel dit aantal een beetje kan variëren op basis van de gebeurtenissen tijdens jullie sessie, is dit een vrij nauwkeurig gemiddelde.

IK WIL NIET DAT MIJN FOTO’S (ONLINE) GEBRUIKT WORDEN KAN DAT?

Ik begrijp en respecteer ieders wens tot privacy. Echter, voor het boeken van toekomstige shoots is een goed gevuld portfolio essentieel. Hoe meer shoots er te zien zijn, hoe groter de kans nieuwe klanten aan te trekken. Elke sessie omvat ook het uitdrukkelijk recht van Sarah Depauw Fotografie om de foto’s die gemaakt zijn tijdens een fotoreportage te gebruiken voor o.a. promotiedoeleinden. Met name plaatsing op websites/social media en/of drukwerk. Heb je liever niet dat jullie foto’s in mijn portfolio opgenomen worden, neem dan contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

WAT ALS HET REGENT?

Meer info hierover lees je in de algemene voorwaarden.

WIE MAG ER MEE OP DE FOTO?

Lifestyle sessies zijn intieme sessies. Om die reden fotografeer ik alleen personen uit hetzelfde gezin.

HOE LANG OP VOORHAND MOETEN WE BOEKEN?

Hoewel je best een twee à drie-tal maanden op voorhand contact opneemt is het altijd mogelijk dat er last minute toch een plekje op de agenda vrijkomt.

"Sarah, de foto’s zijn schitterend!! Zoals we het gewoon zijn hé…"

Leen, mama van Amélie, Elise-Marie & Léonie

Menu